Schouderpijn

Heeft u last van schouderpijn of schouderklachten?

Schouderpijn

Schouderklachten verminderen

Schouderpijn is erg vervelend. 67% van de mensen krijgt er ooit mee te maken. Hoewel het overgrote deel van de mensen met 6 maanden of een jaar weer van de schouderklachten af is, houdt toch 40% van de mensen nog langer last. 

Het grootste deel van de mensen met schouderklachten heeft peesproblemen van de rotator cuff. Dit kan variëren van een bursitis (slijmbeursontsteking), rotator cuff tendinopathie (peesirritatie)calcificaties (kalk) tot een rotator cuff ruptuur (scheur). Veel voorkomende andere schouderproblemen zijn een schouderluxatie (schouder uit de kom) of een frozen shoulder. Dit zijn uiteraard niet de enige problemen die bij de schouder kunnen ontstaan. Schouderartrose, schouderbreuken, maar ook aandoeningen als een nekhernia of neuralgische amyotrofie kunnen veel schouderklachten veroorzaken.

 

Na vele jaren werkzaam te zijn geweest als schouderfysiotherapeut in een fysiotherapiepraktijk in Zaltbommel en in het ziekenhuis in Den Bosch, ontstond mijn missie om meer mensen met schouderklachten te kunnen helpen. Om deze reden is last van je schouder als website opgericht. Een platform vol informatie, met de mogelijkheid tot online consulten en afspraken op locatie. 

Wat doet een schouderfysiotherapeut?

Schouderfysiotherapie wordt steeds bekender. Het schoudergewricht is het meest beweeglijke gewricht van ons lichaam en kan alleen functioneren door de verbindingen met het sleutelbeen en schouderblad. Veel mensen zeggen daardoor dat het een complex gewricht is. Maar complex is niet hetzelfde als gecompliceerd. Zoals het met alles in het leven is, helpen kennis en ervaring ontzettend veel. Wanneer u al langer schouderklachten heeft of bij voorbaat al weet dat uw schouderklachten ingewikkelder zijn dan anders, is het zeker aan te raden om eens een schouderfysiotherapeut te bezoeken.

Schouderfysiotherapie in regio Zaltbommel, Waardenburg of Den Bosch?

Wilt u meer informatie over gespecialiseerde schouderfysiotherapie? Of denkt u na over een second opinion? Neem dan zeker even contact op. Dit is altijd vrijblijvend. Last van je Schouder is op dit moment nog een reizende fysiotherapiepraktijk met mogelijkheden in de Bommelerwaard, West-Betuwe en Noord-Brabant. Kijk voor andere gespecialiseerde collega’s ook eens op www.schoudernetwerk.nl.

Schouderoefening fysiotherapie schouder