Schouderfysiotherapie

Wat is dat eigenlijk?

Schouderfysiotherapie

Schouderfysiotherapie

Schouderfysiotherapie begint een steeds duidelijker specialisme te worden binnen het vak fysiotherapie. De schouder wordt vaak gezien als een complex gewricht en daardoor complex herstelproces. Er zijn veel gewrichten bij betrokken, van sleutelbeen tot schouderblad. Diverse spieren en zenuwen hebben daarnaast hun werking op de schouderfunctie.

Veel ervaring en de juiste scholing maken dat je steeds meer handigheid krijgt in het beoordelen en behandelen van bepaalde klachtenbeelden. Het is als fysiotherapeut ook onmogelijk om alles in detail te kennen. Immers zien wij mensen van alle leeftijden, van jong tot oud, en met problemen van het hart-vaat-longstelsel tot neurologie tot oncologie en tot orthopedie. In zekere zin kun je de algemeen fysiotherapeut zien als de huisarts binnen de medici. Je hebt van alles kennis in huis, maar het is onmogelijk om op alle vlakken de specifieke details te kennen en daarvoor moet je soms doorverwijzen. 

Dus juist wanneer een schouderklacht bij de algemeen fysiotherapeut onvoldoende herstelt, bent u bij een schouderfysiotherapeut aan het juiste adres. Natuurlijk bent u ook welkom wanneer uzelf of uw arts inschat dat u meer gespecialiseerde hulp kunt gebruiken. 

Schouderspecialist in regio's Bommelerwaard, West-Betuwe en Den Bosch

Wilt u meer informatie over waar u schouderfysiotherapeuten kunt vinden of een afspraak maken bij mij? Kijk op www.schoudernetwerk.nl of klik op Contact.

Schouderoefening fysiotherapie schouder