Wie ben ik?

Mijn naam is Anita Oskam. Sinds 2009 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en na het opdoen van een brede ervaring van revalidatiecentrum tot fysiotherapiepraktijk, ben ik mijn vervolgopleiding gestart tot manueel therapeut bij de Master Musculoskeletale Revalidatie. De schouder en de knie groeiden hierbij uit tot mijn grootste interessegebieden. 

Specifiek bij schouderklachten merkte ik dat er nog veel te winnen viel. 67% van de mensen krijgt ooit met schouderpijn te maken, waarvan 40% van de mensen na een jaar nog niet klachtenvrij is. Ik ben me hier steeds verder in gaan verdiepen, in de hoop juist mensen met meer langdurige of complexe schouderklachten te kunnen helpen.

Ik ben actief in diverse schoudernetwerken van orthopedie tot neurologie, heb een hele fijne samenwerking met diverse medisch specialisten, werk op een schouderpoli in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en geef les op voorgenoemde master die ik zelf ooit volgde. Elkaar inspireren, kennisdeling, samenwerking, onderzoek uitvoeren: dat is waar ik in geloof. Alleen samen kunnen we op zoek gaan naar de beste zorg. Met een netwerk van goede schoudercollega’s om mij heen en het goed up to date zijn in kennis en kunde, hoop ik ook u op deze manier te kunnen helpen.

Over Anita Oskam

BIG-nummer 49911283004

Wilt u meer informatie over mijn opleidingen en mijn cv inzien? Dat kan op deze pagina.

Extra missie

Begin 2023 heb ik werkervaring opgedaan bij het project Gezonde en Gelukkige Steden van Agenda Stad van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit is voortgekomen uit een interne motivatie. Steeds vaker zie ik mensen bij wie de fysieke schouderklacht voortkomt uit andere factoren. Het dragen van een figuurlijke last op onze schouders, kan ons namelijk letterlijk schouderklachten bezorgen. Regelmatig ligt de oplossing dan ook niet op medisch terrein. Onze maatschappij is echter niet altijd gericht op samenwerkingen buiten de bestaande kaders. Ik wil me inzetten voor eerlijke en effectieve zorg, en hoop een spil te worden tussen praktijk, beleid/innovatie en onderwijs. Voor u als cliënt betekent het dat de zorg niet bij de voordeur stopt.