Fysiotherapie voor je schouder

Wat is dat eigenlijk?

Schouderfysiotherapie

Fysiotherapie voor je schouder

Schouderfysiotherapie begint een steeds duidelijker specialisme te worden binnen het vak fysiotherapie. De schouder wordt vaak gezien als een complex gewricht en daardoor complex herstelproces. Er zijn veel gewrichten bij betrokken, van sleutelbeen tot schouderblad. Diverse spieren en zenuwen hebben daarnaast hun werking op de schouderfunctie.

Veel ervaring en de juiste scholing maken dat je steeds meer handigheid krijgt in het beoordelen en behandelen van bepaalde klachtenbeelden. Het is als fysiotherapeut ook onmogelijk om alles in detail te kennen. Immers zien wij mensen van alle leeftijden, van jong tot oud, en met problemen van het hart-vaat-longstelsel tot neurologie tot oncologie en tot orthopedie. In zekere zin kun je de algemeen fysiotherapeut zien als de huisarts binnen de medici. Je hebt van alles kennis in huis, maar het is onmogelijk om op alle vlakken de specifieke details te kennen en daarvoor moet je soms doorverwijzen. 

Dus juist wanneer een schouderklacht bij de algemeen fysiotherapeut onvoldoende herstelt, bent u bij een schouderfysiotherapeut aan het juiste adres. Natuurlijk bent u ook welkom wanneer uzelf of uw arts inschat dat u meer gespecialiseerde hulp kunt gebruiken. 

Wat zijn voorbeelden van schouderklachten?

Het grootste deel van de mensen met schouderklachten heeft peesproblemen van de rotator cuff. Dit kan variëren van een bursitis (slijmbeursontsteking), rotator cuff tendinopathie (peesirritatie)calcificaties (kalk) tot een rotator cuff ruptuur (scheur). Andere relatief veelvoorkomende schouderproblemen zijn een schouderluxatie (schouder uit de kom) of een frozen shoulder. Dit zijn uiteraard niet de enige problemen die bij de schouder kunnen ontstaan. Schouderartroseschouderbreuken, maar ook aandoeningen als een nekhernia of neuralgische amyotrofie kunnen veel schouderklachten veroorzaken.

Schouderspecialist in regio's Zaltbommel, Waardenburg en Den Bosch

Wilt u meer informatie over waar u schouderfysiotherapeuten kunt vinden of een afspraak maken bij mij? Kijk op www.schoudernetwerk.nl of klik op Contact. Voel u niet bezwaard om mij te benaderen met een vraag. Dit is altijd geheel vrijblijvend en geen enkele vraag is gek.

Schouderoefening fysiotherapie schouder